Ik heb een oude heupprothese laten vervangen omdat ik pijn had, er een onsteking op zat. Bedoeld de cursus met les 76 ‘Ik sta onder geen andere wetten dan die van God’ dat ik dit niet had moeten doen, dat ik geen medicijnen hoef te nemen en dat het allemaal slechts een geloof in magie is?

Niemand hoeft meer in pijn te zijn. Pijn is niet de les. Vragen, luisteren en doen is de les. Het is een directe aansluiting op les 75: “Het licht is gekomen. Jij bent genezen en jij kunt genezen….. Er zijn geen sombere dromen meer… Ik heb de wereld vergeven”

Kun jij de ziekte omarmen? Niet koesteren, maar letterlijk liefde geven als antwoord op de hulp vraag.

En les 74: “Er is geen andere wil dan de Wil van God…. De overtuiging dat conflict mogelijk is, is verdwenen. Vrede is in de plaats gekomen van het vreemde idee dat jij door tegenstrijdige doelen wordt verscheurd”

Wat is je doel? Ziek zijn en daar de erkennig van iedereen voor krijgen? Of ben je hier gekomen om zelfs tijdens wat de wereld als ziekte ziet in de demonstatie te zijn van dat het Leven eeuwig is en dat jij niet je overtuigingen over jezelf bent.

En les 71: “Wat wilt U dat ik doe? Waarheen wilt U dat ik ga? Wat wilt U dat ik zeg, en tegen wie?…. Vasthouden aan grieven is het tegendeel van Gods verlossingsplan.”

Niemand kan een juiste keuze maken vanuit zijn eigen gelimiteerde oordeel. Mijn enige oplossing is hulp te vragen, oude ideeen te laten gaan en iedere vorm van afscheiding, wat ziekte werkelijk is, te vergeven en te zien voor wat het is: een afleiding en vals geloof dat vrede/geluk/liefde/zekerheid voortkomt uit het in stand houden van je lichaam.

Het probleem is niet dat je dingen voor het onderhoud doet, het probleem ligt er in dat dat het enige is waar de zieke zich op richt. Doe wat je moet doen, maar doe het in volle overtuiging dat het het middel is en niet het doel. Wees er niet bezorgt over. Geef het over aan God want daarmee zet je jezelf vrij om je weer te richten op je functie.

God zorgt en zorgt altijd. Hij oordeelt niet en ziet jou als zijn volmaakte Zoon.
Vertrouw hierop, en op dit alleen.