Dagelijkse Les Klas

Ontdek het op Google Play

  • Les 18 – Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien.
    on January 18, 2021 at 02:00

    LES 18 Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien. Het idee van vandaag is weer een stap om te leren dat de gedachten die oorsprong zijn van wat jij ziet, nooit neutraal of onbelangrijk zijn. Het beklemtoont ook het idee dat denkgeesten verbonden zijn, waarop later steeds meer nadruk zal worden gelegd. Het idee van vandaag betreft niet zozeer wat je ziet, als wel hoe je het ziet. Daarom benadrukken de oefeningen van vandaag dit aspect van je waarneming. De drie of vier aanbevolen oefenperioden moeten als volgt worden gedaan: Kijk om je heen en kies voor de toepassing van het idee van vandaag zo willekeurig mogelijk onderwerpen uit, en houdt je ogen op elk lang genoeg gericht om te zeggen: Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van hoe ik ………. zie. Besluit elke oefenperiode met het herhalen van de meer algemene uitspraak:  Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien. Om en nabij een minuut, of zelfs minder, is voor elke oefenperiode voldoende.


Klik hier om vorige jaargangen van de dagelijkse les klas te beluisteren op youtube


Het doel van het werkboek is je geest systematisch te trainen in een andere waarneming van alles en iedereen in de wereld. De oefeningen zijn ontworpen om je te helpen de lessen te veralgemenen, zodat je gaat begrijpen dat ze elk evenzeer toepasbaar zijn op je waarneming van alles en iedereen.

De overdracht van training verloopt bij ware waarneming niet op dezelfde manier als de overdracht van training in de wereld. Als ware waarneming is bereikt met betrekking tot enige persoon, situatie of gebeurtenis, dan staat vast dat ze totaal op alles en iedereen overgaat. Anderzijds maakt één uitzondering, die buiten ware waarneming wordt gehouden, haar verwezenlijking waar dan ook onmogelijk.

De ware aard van ware waarneming is dat ze geen begrenzingen heeft.
Ze is het tegengestelde van de manier waarop je nu ziet.